Blog

APK Monteur Moerdijk

De nieuwste BMW i8, een oldtimer of een degelijke Volkswagen. Het maakt niet uit welke auto, welk model of uit welk jaartal. Met jouw oog voor detail en veiligheid, zorg je er als apk-monteur voor dat de auto’s van onze klanten weer veilig de weg op gaan.

Dit ga je doen
Als apk-monteur zorg jij ervoor dat onze klanten weer veilig de weg op kunnen. Ongeacht het automerk of het model. Je takenpakket bestaat onder andere uit de volgende werkzaamheden:
· Uitvoeren van apk-keuringen;
· Zorgdragen voor het tijdig afmelden van de auto’s;
· (Groot) onderhoud en reparatiewerkzaamheden aan personenauto’s;
· Vervangen van de distributieriem, koppeling enz.;
· Controleren van de door jouw collega’s uitgevoerde reparaties;
· Beginnende monteurs de fijne kneepjes van het vak leren;
· Klanten adviseren en uitleg geven.

Heb jij het juiste profiel?
· Een afgeronde opleiding Autotechnicus met een geldige apk II bevoegdheid (lichte bedrijfsvoertuigen en personenauto’s);
· Ervaring in een soort gelijke functie
· Rijbewijs B (personenauto) heb je op zak;
· Een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Dan bieden we jou:
· Salaris volgens de Vaco cao (Banden- en Wielenbranche);
· Reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling;
· Werkkleding, veiligheidsschoenen en meer, zodat jij veilig aan het werk kan;
· De mogelijkheid om verschillende opleidingen en trainingen te volgen;
· Korting op nieuwe autobanden en een apk-keuring;
· Enthousiaste collega’s en een professionele werkomgeving;
· Plezier vinden we belangrijk. Daarom doen we regelmatig leuke dingen met het team: van de jaarlijkse zomerbarbecue tot een avond bowlen.

Jij bent nu vast enthousiast geworden!
Dan leren we jou graag kennen! Solliciteer via onderstaande button met je cv en (korte) motivatie.
Heb je eerst nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met Esther Ottersberg via 01031860000 of stuur een e-mail naar personeelszaken@dbs-groep.nl.

Profile DBS vestigingen

Banden en auto onderhoud

Profile DBS is specialist in banden en auto onderhoud voor alle soorten voertuigen. Profile DBS biedt een buitengewoon breed assortiment van kwaliteit-, budget- en huismerkbanden, waaronder winterbanden, zomerbanden en 4-seizoenenbanden. Het specialisme schuilt echter vooral in de hoogwaardige bandenservices. De organisatie investeert continu in de ontwikkeling van nieuwe banden en daarmee gepaard gaande services. Het bandenadvies is merkonafhankelijk en dat maakt de organisatie uniek. Oog voor jouw belangen, maar ook voor het milieu.

Velgen

De persoonlijke uitstraling van jouw eigen auto, nieuw of 6 jaar oud, bestaat uit vier technisch verantwoorde en goed verzorgde lichtmetalen velgen. Niet voor niets voorzien sommige autofabrikanten hun topmodellen van lichtmetalen velgen. Bovendien voegen lichtmetalen velgen meer toe dan het persoonlijke accent. Zo zijn deze in vergelijking met stalen velgen in het algemeen een stuk lichter en voeren lichtmetalen velgen door hun samenstelling en styling vaak de warmte van de banden en het remsysteem beter af. Voor een mooie set lichtmetalen velgen kun je bij Profile natuurlijk ook terecht.

Duurzaam op de weg en snel besparingen realiseren

CO2-uitstoot verlagen is een verantwoordelijkheid die we samen dragen. Goed te weten dat terugdringen samen kan gaan met het optimaliseren van winstgevendheid. Want hoe beter het bandenmanagement, hoe lager het brandstofverbruik en bandenslijtage. Daarnaast voorkom je onnodig stilstaan door bandenpech, wat uiteraard hogere kosten voorkomt. Met het certificaat Duurzaam op de weg kun je als transportbedrijf écht zeggen dat je duurzaam bezig bent. -Profile Truck

Bandenmonteur.nl werkt nauw samen met de vestigingen van DBS. Momenteel telt DBS 10 Profile vestigingen, 1 First Stop en Roline Bandenservice.

Wil je meer weten over DBS?
www.profile-dbs.nl

Truckbandenmonteur gezocht!

Size does matter. Een autoband verwisselen is één ding, maar die van een vrachtwagen is heel wat anders. En dat weet jij als geen ander! Als truckbandenmonteur zorg jij ervoor dat onze klanten weer veilig de weg op kunnen.

Dit ga je doen
Als het om auto- of truckbanden gaat, dan ga jij geen uitdaging uit de weg. Na je eerste kop koffie begin je om 08:00 uur in de werkplaats met het uitlijnen van een industriewagen. Daarna demonteer je diverse truck- en grondverzetbanden. Door de grootte van de banden wordt dit veelal met een heftruck gedaan.
Plots wordt je opgepiept door Piet van de receptie: “Ze hebben je wisseltrucks weer nodig! Er is een vrachtwagen gestrand aan de kant van de snelweg met een lekke band.” Op locatie bepaal je of de band nog te repareren is of dat je hem moet vervangen. Zo zorg jij als truckbandenmonteur ervoor dat deze chauffeur weer veilig de weg op kan. Klus geklaard? Dan rijd je weer terug naar de werkplaats om nog een aantal banden te verwisselen en je collega’s te begeleiden. Aan het einde van de dag zorg je dat je de werkplaats netjes achterlaat. Daarnaast draai je af en toe (24-uurs) pechservice.

Heb jij het juiste profiel?
Als echte aanpakker, houd je wel van een uitdaging: als jouw collega drie banden verwisselt, probeer jij er vier in dezelfde tijd te wisselen. Ook beschik je over:
• Enige werkervaring in de montage /techniek;
• Rijbewijs B (personenauto);
• Een goede beheersing van de Nederlandse taal;
• Jij bent een ochtendmens: je werkdag start namelijk al om 08:00 uur.

Dan bieden we jou:
• Een goed salaris;
• In eerste instantie een tijdelijk contract voor 40 per week, met uitzicht op vast, contracturen zijn bespreekbaar;
• 150% toeslag op overuren en op de uren die je op zaterdag en net de pechservice extra werkt.
• Reiskostenvergoeding en een goede pensioenregeling;
• Jij werkt bij ons met het beste gereedschap en volgens de nieuwste technieken;
• De mogelijkheid om verschillende opleidingen en trainingen te volgen.

Werken bij Profile: are you ready?
Een baan als truckbandenmonteur bij Profile DBS is veel meer dan alleen maar banden verwisselen. Je krijgt er ook aantal gezellige en deskundige collega’s bij. Deze locatie maakt onderdeel uit van de DBS groep. Samen met een aantal andere (Profile) vestigingen zorgen we ervoor dat onze klanten simpelweg blij zijn als ze bij ons wegrijden. Daar doen we iedere dag weer ons uiterste best voor. En soms springen we zelfs ‘s nachts uit ons bed als dat echt nodig is. Dat komt niet uit een instructieboekje, zo zitten we nou eenmaal in elkaar. Daarom werken onze mensen sinds een lange tijd elke dag met passie aan auto’s, vrachtauto’s en leaseauto’s.

Enthousiast geworden?
Dan leren we jou graag kennen! Solliciteer via onderstaande button met je cv en (korte) motivatie.
Kijk voor onze diensten op www.profiletyrecenter.nl

Bekijk onze openstaande vacatures.

Sollicitatie tips

Ben jij op zoek naar een baan en wil het maar niet lukken? Krijg je de ene na de andere afwijzing? Of is het juist zo dat je nog wel een baan hebt, maar deze dreigt te verliezen door komende bezuinigingen binnen het bedrijf, of je hebt het gewoon niet meer naar je zin. Het kan allemaal. Daarom willen wij jou deze sollicitatie tips meegeven.

Overtuigend solliciteren met sollicitatietips
Het is niet aan te raden om in één keer allerlei sollicitaties voor verschillende functies de deur uit te doen. Het is veel effectiever om tijd en energie in één sollicitatie te steken. Zo heb je zelf meer feeling bij de vacature, je weet waarop je solliciteert en je inzet zal te zien zijn door je potentiële nieuwe werkgever.

Stel, je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dat blijft natuurlijk spannend, je moet je kwaliteiten bij de eerste indruk meteen kunnen laten zien. Komt een beetje neer op presteren onder druk. Nu willen we je niet zenuwachtiger maken, integendeel. Daarom hebben wij een aantal tips voor je.

Bereid je goed voor op het gesprek
Ga na welke eigenschappen belangrijk zijn voor de baan en kijk in hoeverre jij hierover beschikt. Toon dit aan met concrete voorbeelden.
Oefen het sollicitatiegesprek met een goede bekende. Geef tijdens het gesprek jouw sterke en zwakke punten aan en probeer je duidelijk en concreet te antwoorden op de vragen die gesteld worden. Evalueer naderhand wat beter kan. Als je het gesprek een aantal keer hebt geoefend heb je sneller en beter een antwoord klaar op het moment dat het om het echte werk gaat.
Besteed aandacht aan je uiterlijk. Kleed je naar de heersende bedrijfscultuur van het bedrijf waar je gaat solliciteren. Twijfel je? Je kunt je beter te netjes kleden dan te informeel. Besteed ook aandacht aan nette schoenen, ze hoeven echt niet duur te zijn. Zo lang ze maar schoon zijn. Als bandenmonteur heb je bijvoorbeeld ook met klanten te maken. Wellicht verricht je zelfs wat baliewerk. Daarom moet jij je van je beste kant laten zien.

Het is van belang om tijdens gesprek altijd een gecontroleerde en rustige indruk te wekken. Wanneer de interviewer bijvoorbeeld tegen je zegt dat je weinig ervaring hebt met werken met bandenwissels. Reageer dan niet te heftig met: “Nee, dat klopt niet.” Als je wel ervaring hebt kun je zeggen: “Het blijkt misschien niet voldoende uit mijn CV, maar ik heb wel degelijk ervaring in de bandenbranche (voorbeeld).” Als het klopt dat je weinig ervaring met bandenwissels hebt, is het verstandig om dit eerlijk toe te geven. “Het klopt, maar ik werk graag met mijn handen en ik heb een passie voor auto’s.”

Bijna iedereen is zenuwachtig tijdens een sollicitatie.
Accepteer het feit dat je gespannen bent. Gezonde ‘wedstrijdspanning’ hoort bij een sollicitatiegesprek. Sterker nog, werkgevers vinden het over het algemeen vaak juist een goed teken dat je enigszins gespannen bent: zo laat je zien dat de baan belangrijk voor je is en je serieuze interesse hebt.

Stel zelf ook vragen.
Zo kun je laten zien dat je geïnteresseerd bent en dat je je bovendien goed hebt voorbereid. Stel geen vragen waarop je het antwoord zelf had kunnen weten. Zo is het verstandig om niet te vragen naar het aantal werknemers. Er wordt vanuit gegaan dat je dit van tevoren hebt opgezocht. Begin bij het eerste gesprek ook niet over het salaris of arbeidsvoorwaarden. Dit komt tijdens het tweede gesprek aan bod, tenzij de werkgever er zelf over begint.
Binnen 6 seconden beoordeling
Uit een onderzoek van carrièresite The Ladders, is gebleken dat recruiters er soms maar 6 seconden over hoeven te doen om op basis van het cv te beoordelen of een kandidaat geschikt is of niet. Waar zij in die korte tijd op letten? Vooral naam, huidige functie en werkgever, voorgaande functie en werkgever, start- en einddatum bij voorgaande werkgever, start- en eventuele einddatum bij de huidige werkgever en de opleidingen blijken belangrijk. Daarnaast wordt door de recruiter gescand naar trefwoorden die overeenkomen met de openstaande vacature. Het is dus van groot belang om deze zaken zo duidelijk mogelijk in jouw cv te krijgen.

Zorg voor een goede opmaak
Houd het simpel, overzichtelijk en zorg voor een net lettertype zoals Calibri, Arial, Tahoma of Verdana.

Zeg direct wie je bent
Je kunt bovenaan je CV een kort profiel plaatsen van jezelf. In een paar regels leg je uit wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dat valt lekker op! Wat niet nodig is, is om je burgerlijke staat toe te voegen. Deze is voor werk gerelateerde zaken niet van belang. Ook het geslacht is alleen van belang als vanuit de naam niet geheel is op te maken van welk geslacht je bent. Nog handiger is natuurlijk om een foto te plaatsen, wat in het volgende punt aan bod komt.
Plaats een foto
Een mooie pasfoto of een andere foto waarop je gezicht goed te zien is, met een neutrale achtergrond is het best. Denk er wel aan dat de foto laat zien wie je bent.

Houd het bij relevante informatie
Zet je meest recente opleidingen en werkervaring altijd bovenaan. Probeer een beknopte omschrijving te geven van het werk dat je binnen een functie hebt gedaan. Informatie die in deze beknopte omschrijving gegeven kan worden zijn bijvoorbeeld de verantwoordelijkheden die je bij de functie had. Bij onbekende organisaties kan je in één of twee zinnen uitleggen wat de organisatie precies doet, en bij bekende organisaties juist een foto plaatsen om snel de herkenbaarheid bij de recruiter aan te spreken. Houd het wel relevant. Voor iemand van 20 kan een bijbaan of zomerbaantje nog handig zijn om te vermelden, als je 30 of 40 bent moet je laten zien wat je verder gedaan hebt. Natuurlijk is het ook een pluspunt als je diploma’s bij je relevante informatie kan vermelden die aansluiten op de functie. Zet bij een afgeronde opleiding dat je het diploma hebt behaald, dan is dit meteen duidelijk. Bij niet afgeronde studies is het juist van belang om deze uit voorzorg uit je cv te verwijderen. Dit omdat niet afgeronde studies een slechte indruk op recruiters kunnen maken.

Trefwoorden
De trefwoorden waar recruiters op scannen kunnen natuurlijk over je hele cv verspreid staan. Denk echter ook aan het kopje ‘Vaardigheden’. Als er in de vacature naar specifieke vaardigheden wordt gevraagd, dan doe je er goed aan om die onder het kopje ‘Vaardigheden’ te vermelden wanneer je over di vaardigheden beschikt.

Deze tips meteen toepassen? Bekijk onze vacatures.

Onze vacatures zijn ook te vinden op Indeed!

Competenties

Vind je het lastig om je eigen competenties te benoemen? Wij helpen je op weg.

Wat zijn competenties?

Eerst leggen we je uit wat competenties precies zijn. We kunnen het heel ingewikkeld maken door te zeggen: Een competentie is het vermogen om een taak met de juiste kennis en vaardigheden te verrichten. In feite staat adequaat handelen daarbij centraal. In advertenties en vacatures worden vaak de competenties beschreven van de persoon die wordt gevraagd.

Maar wij houden van simpel: Je bent ergens heel goed in. Staat ook direct in verbinding met je kwaliteiten, maar daar komen we later op terug in een ander artikel. De lijst die wij voor je hebben opgesteld is niet nieuw. Wel is de omschrijving nieuw. We hebben het simpel en kort gehouden. Ons advies is: Lees eerst de omschrijving en vervolgens pas de competentie. Onthoud deze en neem deze op in je cv. Zo ziet jouw cv er al snel heel professioneel uit. Dan moet je natuurlijk niet zelf vergeten welke het zijn. Kies wel alleen de competenties die bij jou passen, als je dit niet doet, neem je alleen jezelf in de maling.

De 50 competenties zijn in 10 groepen verdeeld. Succes! 

Onderstaand schema is gebaseerd op een onderzoek van Hoekstra & Van Sluijs (2003) en Volz & De Vrey (2000)

GROEP COMPETENTIE
 Ondernemend
Individualiteit Je ben niet afwachtend. Je gaat ergens meteen voor.
Onafhankelijk Je bent je werkgever trouw, tevens kun je zelf gemakkelijk de juiste beslissingen nemen.
Ondernemerschap Jij ziet heel goed welke kansen er zijn voor de branche waarin je werkt.
Durven Jij durft. Risico’s lopen voor een bepaald doen ga jij niet uit de weg
Organisatorisch vermogen
Plannen Tijden en gebeurtenissen bepalen
Organiseren Je bent een kei in dingen regelen
Voortgang bewaken Jij kan precies zien of alles goed verloopt en of iedereen zich aan de afspraken houdt.
Coalities sluiten Jij kan ervoor zorgen dat iedereen samenwerkt.
Prestatiegericht
Resultaatgericht Jij kan goed vooruitdenken.
Omgang met details Jij hebt oog voor de kleinste dingen op je werk.
Kwaliteitsgericht Alleen het beste in jouw ogen
Vasthoudend Jij zet je tanden ergens in. Je houdt vol totdat het gebeurt zoals jij in je hoofd hebt.
Analyserend vermogen
Analytisch Jij ziet heel goed wat er moet gebeuren.
Conceptueel denken Je denkt breder. Je kijkt niet alleen naar één ding.
Lerende oriëntatie Je staat open voor nieuwe dingen.
Creativiteit Jij bedenkt nieuwe werkwijzen en verbetert.
Beïnvloedend
Communiceren Je kan goed praten en luisteren
Optreden Een goede eerste indruk achterlaten en mensen aan je binden
Overtuigingskracht Anderen laten zien wat het beste is
Sociabiliteit Jij kan snel contact leggen
Besturend
Besluitvaardigheid Keuzes maken, knopen doorhakken, beslissingen nemen
Leiderschap Jij kan mensen motiveren
Delegeren Jij kan mensen goed opdrachten geven
Visie uitdragen De manier hoe jij iets ziet, goed kan vertellen aan anderen.
Onderhandelen Over iets praten en de ander overtuigen
Diplomatiek Je kan heel goed zien wat anderen nodig hebben. Jij kan hier dan ook heel goed mee omgaan.
Risicobewust Jij weet heel goed wat er mis kan gaan
Netwerken Jij kan goed in contact blijven met mensen
Consulterend Je kan mensen goed jun werk laten doen
Faciliterend
Klantgericht Jij weet wat de klant wil en dit voer je dan ook uit.
Coachen Je kan goed luisteren en advies geven aan anderen
Samenwerken Je kan goed met iemand samenwerken
Luisteren Je laat anderen uitspreken en je luistert echt naar wat iemand vertelt
Sensitief Je staat open voor emotie van anderen
Accuraat Je maakt liever geen fouten, je werkt erg netjes.
Inspirerend Je maakt anderen enthousiast
Persoonlijk beroep doen Je kan anderen heel goed om hulp vragen
Beschouwend
Oordeelsvorming Je kijkt naar alle mogelijkheden
Omgevingsbewustzijn Je weet wat er om je heen gebeurt
Visie ontwikkelen Je kan goed vertellen waar jij heen wil met het bedrijf
Innoverend Jij kan nieuwe ideeën heel goed uitvoeren
Organisatiebewustzijn Je weet wat de gevolgen kunnen zijn bij elke actie
Veerkracht
Aanpassingsvermogen Jij kan je heel goed aanpassen in elke omgeving.
Flexibel Je kan gemakkelijk meegaan met de stroming, ook als je, je hierdoor anders moet gedragen
Stresstolerantie Maakt niet uit hoe druk het is, of hoeveel werk er ook ligt. Jij kan het aan en blijft rustig.
(Zelf)beheersing Je wordt niet snel boos of verdrietig.
Vertrouwen
Integriteit Je houdt je altijd aan de regels, maakt niet uit of dit tegen jouw ideeën in zijn.
Betrouwbaarheid Je komt je afspraken na
Loyaliteit Je sluit je aan bij de ideeën van jouw bedrijf.
Gunstige sfeer Jij kan je goed positief opstellen om een persoon op te beuren.

 

Bandenmonteur