Succesverhaal Max Leerling Bandenmonteur

Interview Max de Werker, Leerling Bandenmonteur.

Max is werkzaam bij vestiging Moerdijk. Max is een enorm gemotiveerde, vrolijke en serieuze jongen. Ook is Max een harde werker, waardoor wij er van overtuigd zijn dat Max het ver gaat schoppen binnen de bandenbranche.

Hoe ben je bij DBS terecht gekomen?

“Mijn vader is Vestigingsmanager van DBS Moerdijk. Toen ik klein was, mocht ik regelmatig met mijn vader mee. Dat vond ik altijd heel indrukwekkend. Mijn eerste werkervaring bij DBS was bij filiaal Oud-Beijerland, een snuffelstage toen ik op de middelbare school zat. Oud-Beijerland is een luxe filiaal en heel anders dan Moerdijk. Ik moet zeggen dat de werkwijze in Moerdijk mij meer aanspreekt. Hier hebben we veel te maken met chauffeurs, wat mij toch meer trekt.”

Welke opleiding heb je gedaan?

“Na mijn middelbare school ben ik Detailhandel & Ondernemen gaan volgen op mbo-niveau. Al snel kwam ik erachter dat dit niks voor mij was. Vervolgens ben ik gestart met Logistiek Teamleider op niveau 3. Ook dit vond ik niet uitdagend. Om toch iets op zak te hebben, heb ik in ieder geval niveau afgerond.”

Wat wilde je worden toen je klein was?

“Politieagent, zoals zo veel jongens! Al snel sloeg dat om in bandenmonteur, omdat mijn vader toch een mooi voorbeeld is voor mij. Ik zie hoeveel plezier hij eruit haalt en dat wil ik ook heel graag.”

Wat zijn de leuke kanten van het vak?

“Elke dag weer nieuwe uitdagingen, als leerling bandenmonteur. Als je denkt dat het alleen banden verwisselen is, dat is het zeker niet. Ik kan nog zo veel leren de komende jaren, met name in de praktijk.”

Zijn er ook minder leuke kanten? Zo ja, welke?

“Omdat Moerdijk een truckvestiging is, is het vaak hectisch. We pakken vaak als team in één keer door, omdat we ons werk goed willen doen. We willen tevreden klanten en hechten daarom minder aan lange pauzes en lang stilzitten.”

Welke werkzaamheden vind je het leukste om te doen?

“Niemand heeft echt vaste werkzaamheden op de werkvloer, dus de werkzaamheden zijn soms uiteenlopend. Daardoor blijft het ook leuk, het is niet eentonig. Dat totaalpakket maakt het leuk.”

Hoe vind je de begeleiding binnen DBS?

“Mijn vader begeleidt me, maar ik zie mijn vader tussen 8:00 en 18:00 ook écht als Peter, mijn werkgever. Ik ben heel tevreden over de begeleiding die hij mij geeft.” 

Heb je al veel geleerd?

“Naast dat ik in de praktijk al veel geleerd heb van collega’s, heb ik de tweedaagse SVOB-CURSUS BASISKENNIS BANDEN EN WIELEN gevolgd. Dat houdt in; De constructie van banden en wielen, Aanduidingen op Banden en wielen, Stalen en lichtmetalen wielen, Montage en demontage van banden en wielen, Balanceren en uitlijnen (basis), Bandeninspectie en bandenslijtage.”

Wat zou je nog heel graag willen leren?

“Er zijn 16 cursussen te volgen via SVOB. Ik zou heel graag meer kennis willen over truckbanden. Die cursus staat dan ook op de planning! Uiteindelijk is het mijn ambitie om in de voetsporen van mijn vader te treden. Nadat ik alle technische kennis heb opgedaan, zal ik me gaan verdiepen in de administratieve dingen. Ik wil Vestigingsmanager worden.”

Bij welke werkzaamheden heb je hulp nodig?

“Het (dé)monteren van shovel- en reachtruckbanden. Ik zou het wel kunnen, maar ik vind het nog een té grote verantwoordelijkheid om dit alleen te doen.”

Hoe is je dagindeling?

“Om 7:30uur kom ik binnen en het hele team begint voor 8:00uur. Omdat klanten weten dat wij altijd klaarstaan voor ze, kan het weleens voorkomen dat klanten eerder op de stoep staan. Wij willen daar dan ook op voorbereid zijn. Dat werkt echt veel fijner. We motiveren elkaar, het hele team. Mijn grootste motivatie is mijn vader. Hij kan het team echt goed aansturen, positief en met respect. Waardoor wij ook enorm veel respect voor hem hebben.”

Hoe ziet je toekomst eruit?

“Zoals ik aangaf, wil ik heel graag Vestigingsmanager worden. Ondertussen geniet ik van elke kleine stap in die richting. Ik ben 21, dus ik kan die tijd goed gebruiken om genoeg kennis op te doen.”

bandenmonteur

Max de Werker, Leerling Bandenmonteur

Interview: Sharon Slooter, Marketing

Wil jij weten wat de functie Leerling Bandenmonteur precies inhoudt? Bekijk het hier. Of heb jij een vraag voor Max? Stel hem middels onderstaand formulier.

Klik hier voor alle vacatures

 

    Geef een reactie