Opleidingen

leerling-bandenmonteur

Max de Werker, volgt opleiding Bandenmonteur.

eerste-autotechnicus

Kevin van Ommeren, volgt opleiding Eerste Autotechnicus

Het is zover, je gaat één van de opleidingen volgen binnen DBS. Wat kan je dan verwachten? Wij willen je zo goed mogelijk begeleiden, daar komt veel bij kijken en vergt inzet van beide kanten. In praktijk, maar ook in theorie.

Theorie

Allereerst ga je een tweedaagse cursus volgen Basiskennis Banden en Wielen. De techniek van banden en wielen voor motorvoertuigen wordt behandeld. Naast personenauto’s wordt ook gekeken naar motorfietsen, bedrijfsvoertuigen, landbouwvoertuigen en heftrucks. Tevens worden de volgende punten worden in de cursus behandeld:

  • Constructie van banden en wielen
  • Aanduidingen op banden en wielen
  • Stalen en lichtmetalen wielen
  • Montage en demontage van banden en wielen
  • Balanceren en uitlijnen (basis)
  • Bandeninspectie en bandenslijtage

Klik hier voor meer informatie

Hoogstwaarschijnlijk zal de cursus Banden en Wielen voor personenauto’s volgen. Vervolgens is deze basiskennis uit te breiden met maar liefst 15 andere cursussen. Bekijk hier alle cursussen.

Praktijk

Bij een goede opleiding bandenmonteur is een goede praktijkbegeleiding niet weg te denken. Onze praktijkbegeleiders zijn vakmensen, vaak met jarenlange ervaring in de bandenbranche. Zij geven jou de tools om een vakman te worden.

 

Wat verwachten wij van jou?

Als jij een opleiding bandenmonteur wilt volgen en daarnaast meteen aan het werk, verwachten wij in de eerste plaats enthousiasme. Jij moet er echt voor de volle 100% voor gaan, tevens ben je gemotiveerd en heb je technisch inzicht. Wij investeren graag in gemotiveerde technische mensen, jij zorgt ten slotte voor een draaiend filiaal.

 

SVOB

Alle cursussen/opleidingen die je gaat volgen, gaat via opleidingscentrum SVOB. Hét opleidingscentrum voor de banden- en wielenbranche en verzorgt cursussen en trainingen op het gebied van vaktechniek, commercie en veiligheid. Tevens is de techniek in de branche is voortdurend in beweging en actuele vakkennis is van essentieel belang.

Bekijk de website van SVOB.

Heb jij interesse in de opleiding bandenmonteur en wil je aan de slag als leerling bandenmonteur? Bekijk hier onze vacatures.

 

1 reactie tot nu toe

Rick ZeemanGeplaatst op8:38 am - nov 22, 2018

Hallo,

Wat goed om te lezen dat jullie door verwijzen naar onze site http://www.mijnbandenbaan.nl en dat op deze wijze de (toekomstige) medewerkers de juiste informatie krijgen hoe ze zich kunnen ontwikkelen in de banden en wielen branche.

Dank hiervoor en als jullie meer informatie willen over de trainingen van SVOB dan horen wij dit graag.

met vriendelijke groeten
Rick Zeeman
manager opleidingen SVOB

Geef een reactie